Politica externa

Politica externa

The holy Cock and the holy fuck! Cum poti fi rapid covertit la Islam!

Am umblat in multe tari din Orientul Mijlociu si am auzit multe povesti despre Marele Islam, stiu legende despre Mohamed,, slujitorii sai, convertire, crime, violuri etc. Dar niciodata nu am ramas atat de perplex precum am fost acum cateva zile cand am auzit intr-un interviu dat de o fata Yazidis violata de mai multi membri ISIS unui reporter Occidental, cum ca acesta grupare terorista isi justifica violurile prin convertirea la Islam. Cum se traduce asta pe romaneste? O sa incerc sa explic plastic fara perdele:

Radicalizarea diasporei musulmane un real pericol pentru U.E

        Influența fundamenatalismului Islamic asupra diasporei musulmane din Europa a fost într-o continuă creștere începând cu noul secol. Profitând de un context favorabil generat atât de un număr în creștere al acestei diaspore cât și de o creștere a nemulțumirilor acestei diaspore pe măsură ce cea de a doua, dar în principal a treia generație de imigranți musulmani a ajuns la maturitate. Totodată influența în creștere a fundamenatlismului Islamic este datorată noului context internațional de după 11 septembrie 2001, când avem o recalibrare a importanței religiei ca factor de diferențiere identitară și culturală între europeni și musulmani.

Ucraina-Un cal troian al Rusiei in cadrul Aliantei Nord Atlanice

Când Ucraina a făcut alegerea în 2014 pentru a porni spre integrarea euro-atlantică, acest lucru s-a dovedit a fi la început un cadou strategic și politic important aterizat din "cer" în poala Occidentului.  Dar de fapt războiul Rusiei cu Ucraina de atunci nu a făcut altceva decât să ajute  Kremlinul să expună cât de fragmentată este Uniunea Europeană și cât de lipsită de ghidaj este Administrația Obama.

Armistițiul semnat la 12 februarie cu privire la părțile ocupate din estul Ucrainei reprezintă mai mult decât o încetare a focului militar. Clauzele politice ale Tratatului Minsk 2, așa cum este numit acordul, permite Rusiei și proxy-uri lor locale să se așeze la taifas și să negocieze pentru democrația Ucrainei.

Te provoc sa imi raspunzi la intrebarea: ARE NEVOIE UE DE O ARMATA PROPRIE?

Pe fondul tensiunilor create de Rusia in estul Ucrainei se poate vedea destul de limpede cat de lipsita de putere si autoritate este UE  in relatia cu mama Rusie. UE functioneaza bine structural dar in domeniul securitatii sunt multe lipsuri care in cazul unui conflict regional ar destabiliza si ar distruge integritatea Uniunii intr-un timp relativ scurt.

Vedem cum tot mai multe tari din UE intorc spatele apelurilor Bruxellului si se apropie de Rusia cautand sprijin economic sau militar chiar la "dusmanul familiei" europene. In aceasta situatie putem gasi Ungaria si Italia, tari care ignorat apelul comun european de izolare a Rusiei si se avanta cu acesta in aliante si schimburi economice sau militare chiar daca sanctiunile comune ale UE interzic aceasta.

Locul in care un litru de sange este mai ieftin decat un litru de petrol?

Ma uit zilnic la vestile cu atrocitatile din Siria si ma intreb, oare cit va mai continua sa dureze acest razboi asa numit "civil".

In primul rand razboiul din Siria nu este un razboi civil, ci este mai degraba un razboi religios cu multe aspecte culturale si de forma. Siria este doar o "tabla de sah" metaforic vorbind, iar de fapt jucatorii reali ai acestui razboi nu sunt guvernul Asad  si asa numitii "rebeli" ci lumea islamica se lupta cu sine, razboiul din Siria fiind terenul de lupta intre islamistii suniti si islamistii shiiti. Guvernul Asad este sustinut de Iran prin Hezbollah si reprezinta partea shiita a lumii islamice, iar ISIS si ceilalti asa numiti "rebeli" sunt sustinuti de Qatar sau alte state arabe precum Arabia Saudita(nici unul din aceste state nu recunoaste ca ar sustine ISIS dar pe ascuns sponsorizeaza organizatia) ei reprezentand partea sunita a lumii islamice.