De Râsul Curcilor

Pagină dedicată minunătiilor găsite în viata socială și politică.

O portie de tupeu jegos a la Moldova

Auzi tupeu Moldovenesc.

Moldova este de râsul curcilor, dar mai de râsul curcilor este Victor Ponta în toată "fraierimea", politicii sale externe în ceea ce înseamnă relație cu Republica Moldova. Anul Trecut România a trimis mai multe microbuze și autobuze dar și mașini de poliție CADOU Chișinăului totul într-o valoare aproximativă de 3 milioane de euro. Anul acesta la doar câteva luni de folosință a acestor mașini noi, tupeiștii ordinari din Parlamentul moldovenesc l-au trimis pe diplomatul atașat la București cu următoarea "vrăjeală"...Domnule Ponta ne-ați dat cadou mașini de 3 milioane de euro anul trecut și câteva din ele după luni de folosință pe drumurile noastre desfigurate și primitive au suferit oarecare mici defecțiuni...acum, vrem să plătiți reparația pentru ele.

Rovigneta bato` vina!

Rovigneta bato` vina!

Mi-a ajuns și mie rândul să experimentez faimosul sistem de amendare a celor care nu au rovignetă. Locuiesc într-o suburbie a Clujului numită Florești (pentru ce care nu știu aceasta este o comuna anexată Clujului precum Pipera Bucureștiului) și bineinteles merg în centru orașului cel puțin odată pe zi. Între Cluj și Florești există o zona de ”frontieră”,  de aproximativ 50 de metri, și aici mă refer la plăcuțele care delimitează localitățile. Ghiciți unde stau cei cu camera ”specială” care monitorizează ”hoții” de rovignete? Ați ghicit, exact acolo. Deși mi se pare patetic nu vreau să vorbesc despre asta ci despre faptul că am fost ”prins” fără rovignetă de această cameră și 3 LUNI, repet 3 LUNI mai târziu mi-au trimis amenda prin poștă acasă. Amenda avea o valoare de 125 Lei. Nu m-am opus, dacă am greșit asta e plătesc.

După ce am luat decizia să plătesc, a început în schimb adevărata aventură. Pe acea amendă nu scrie nicăieri unde trebuie plătită. Am intrat pe site-ul lor și acolo am văzut că se poate plăti la BCR. M-am bucurat deoarece există o sucursală BCR foarte aproape de mine.